Amaçlar

Arkeoloji Topluluğunun öncelikli amacı Arkeoloji Bölümünün gözetim ve yönlendirmesiyle Faaliyetler düzenleyip katılımcıları bilgilendirmek, arkeoloji bölümünün bir sosyal sorumluluğu olarak arkeoloji eğitimini yaymak ve bu kapsamda Trakya Üniversitesi Arkeoloji bölümünün sahada ve uygulamalı  eğitimlerini (müze ve ören yeri ziyareti, sempozyum katılımı vs.) gerçekleştirmek, Arkeoloji Bölüm öğrencilerinin aktif hale gelmesini sağlayacak Faaliyetlerde öğrencimize sahip çıkmak ve yardımcı olmak, üniversitemizde öğrenciler arasında bağı güçlendirmek ve üniversitemiz adı altında yapılan Faaliyetlerle arkeoloji camiası içinde Trakya Üniversitesinin adını duyurmaktır.

Faaliyetler :

-Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim elemanları tarafından ve yine arkeoloji öğretim elemanları arasından belirlenen Trakya Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu Akademik Danışmanı tarafından gözetim ve eğitmenliği yapılmak suretiyle Trakya Bölgesi içerisinde ve dışında gerek günübirlik gerekse daha uzun süreli turlarla öncelikle yakın çevremizde ve ülkemizde yer alan arkeolojik alanları, müze ve ören yerlerini yerinde tanıyarak ve uygulamalı eğitim yapmak, yakın bölgedeki kazılar hakkında duyarlı bir kitle yaratmak.
     -Arkeoloji camiasında tanınmış, çalıştığı konuların uzmanı olan kişilerle irtibat kurarak üniversitemize konuk edip konferans düzenlemek.
     -Fotoğraf-film ve slayt gösterileri düzenlemek, uygulamalı eğitim gerçekleştirmek, bu faaliyetlere sosyal sorumluluk kapsamında tüm üniversitemiz öğrencilerini de dahil etmek.
     -Arkeolojinin bilimsel, kültürel ve sosyal taraflarını konu edinen Trakya Üniversitesi öğrencilerinin katılımına açık yaratıcı her türlü faaliyeti hayata geçirmek

Bu içerik 07.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 477 kez okundu.